Eindelijk Au Pair familie ontmoeten!
Door: Madelon
Blijf op de hoogte en volg Madelon
16 Oktober 2012 | Zwitserland, Gstaad
Eerst moest er natuurlijk een goed ontbijt naar binnen gewerkt worden, en wat nou beter dan homemade Cheeseburgers met Bacon! Dus met Marco's kookkunsten weer een voedzaam ontbijtje naar binnen gewerkt.
Toen op naar Thun waar ik de trein naar Gstaad zou gaan pakken, kaartjes gescored en de trein in, deze reed uiteraard wel op tijd. Dus na een prachtige treinrit van zo'n 1,5 uur met een overstap in Zweisimmen dan eindelijk in Gstaad aangekomen (15:30).
Daar stonden Amy (au pair moeder) en Fynn (au pair kindje) me al op te wachten. Fynn vond de trein toch wel erg veel interessanter dan mij, maar ach wie kan het hem kwalijk nemen. Dus na de trein weer netjes uitgezwaaid te hebben op naar het huis van Amy en Jan (en Fynn natuurlijk) daar een rondleiding door hun nieuwe (zelfs nog deels onder constructie) huis gehad. Mijn mooie eigen kamer gezien, badkamer, beautysalon van Amy en de rest van het huis. Jan's 2 broers ook ontmoet.
Daarna voor de verandering tijd voor koffie ipv bier. Na wat lekkere kopjes koffie met koekjes/cakejes of wat voor lekkere dingen het waren, tijd om oma te ontmoeten, een klein wandelingetje van een metertje of 50 en we waren er. Daar aangekomen werden we begroet door 2 ontzettend schattige kittens van 2 weken oud (ahhhh). Dus die moesten natuurlijk even geknuffeld worden.
Ondertussen was ik erg blij om te merken dat Amy alleen maar Engels sprak, wat voor mij een hoop scheelde en zelfs Fynn gewoon Engels verstond en sprak, Al zat er wel her en der wat Zwitser-Duits doorheen en natuurlijk kindertaal (hij is tenslotte pas 2). Daarna nog wat gespeeld met Fynn om vervolgens met z'n 3en boodschappen te gaan doen. Na de lokale Coop bekeken te hebben was het tijd om weer richting Bern te gaan, dus door Amy en Fynn weer bij het station afgezet. En wederom op naar Bern, om bij nog een ijshockey wedstrijd van Marco te kijken. Na de trein, de (onvindbare) bus, zelfs nog op de goede halte uitgestapt te zijn (Ka-We-De, hehe ja dat onthoud je wel). Maar weer eens een wedstrijdje gaan kijken. Deze was toch een stuk fanatieker en spannender. Eindstand of dat dacht ik was 4 - 4, toen werden er 5 extra spelminuten gespeeld wat geen verschil op leverde. Dus toen was het tijd voor penalty's, waar bij ze wonnen met 1 punt verschil. Toen maar weer eens tijd om een biertje te drinken in de kantine en te wachten tot Marco omgekleed en gedouched was. Dit ging verbazingwekkend snel en toen maar op naar Marco's huis voor mijn laatste nachtje in Zwitserland (voor deze maand). Daar toch nog even een pizza in de oven gegooid, wat meer bier gedronken, gewacht op Martin en nog maar wat meer bier en tv^^ Na wat geswitch tussen duitse en engelstalige zenders, uiteindelijk maar gewoon gaan slapen.